Archangel, består av to selvstendige leiligheter (med plass til 2-4 personer) og ligger et steinkast fra den vakre og mest berømte av mastikklandsbyene, Mesta. Fra første øyekast vil du føle deg hjemme i de koselige og tradisjonelle steinbygde leilighetene. Ikke bli lurt av det tradisjonelle ytre, leilighetene er innredet med alt man kan tenke seg av moderne utstyr og man vil derfor ikke savne noe. Dette for å tilfredsstille alle våre gjester.

“Archangel” består av to separate, romslige leiligheter. Hver leilighet er bestående av et soverom, stue, kjøkken og bad. Den tradisjonelle
steinbyggemetoden sørger for å holde det kjølig om sommeren og varmt om vinteren.
Våre leiligheter er nyrestaurerte, fullt møblert og velutstyrte.
Hver leilighet har:
  • Komplett bad
  • Kjøkken med to kokeplater, oppvask kum og kjøleskap
  • Alt nødvendig kjøkkenutstyr
  • TV og DVD spiller
  • Aircondition

Mesta

Mesta ligger på den sydvestlige delen av Chios 35 km fra Chios by, i regionen Mastihohoria (mastikklandsbyer), hvor mastikken dyrkes. Mesta er den av middelalderlandsbyene som ligger lengst unna Chios by men den er samtidig med sine ca. 560 innbyggere den mest autentiske av dem alle.
Som middelalderlandsby har Mesta vært forbilde innen forsvarsarkitektur og er helt unik i Hellas. Husene som er bygd vegg i vegg (uten mellomrom) danner en beskyttende mur med kun to inngangspartier.
Gatene er smale og de fleste av dem er passasjer med bebyggelse ovenpå.
Hele landsbyen er tegnet og bygd som en labyrint for å forhindre pirater i å nå inn til kjernen av landsbyen, hvor de viktigste bygningene befinner seg.
Den storslåtte hovedkirken, ”Megalu Taxiarhi” hvor man fremdeles kan se de gamle kalkmaleriene, dominerer byens sentrum og er en av disse. En annen er den mindre kirken “Paliu Taxiarhi” med sin fantastiske ikonostase utskåret i tre. Denne vitner om den tradisjonelle kunstneriske stilen i området.        
En vandring gjennom landsbyens labyrinter er en vandring tilbake i tid: de buede passasjene, brolagte gatene og murene med de skjulte åpningene fører deg tilbake til en glemt og mytisk tid.
Severdigheter

Nea Moni (byzantinsk kloster fra det 11. århundre)
Nea Moni, som ligger 11 km fra Mesta, er nok øyens mest betydningsfulle historiske monument. Det ble grunnlagt i det 11. århundre da tre eremittmunker fant et mirakuløst ikon av Jomfru Maria og overbeviste den byzantiske keiseren Konstantinos IX om å bygge et storslått kloster samt en kirke på stedet.
Kirken anses i dag for å være et av den ortodokse kristendommens fineste eksempler på kirkelig arkitektur og dens fantastiske mosaikk er høyt verdsatt. Spisestuen med det enorme spisebordet av stein og det bueformede reservoaret er andre av klosterets viktige severdigheter.
Dryppsteinshulene i Olympi
Det lavest liggende punktet i hulene måler 57 meter under bakken og ca. 100 meter over havets overflate. Den midterste hulen måler 40X40 meter.
Hulene oppstod for 150.000.000 år siden og utviklet seg til det de er i dag fram til for 50.000.000 år siden. Kalkforandringen er stadig aktiv.
Dryppsteinene blir dannet ved den kjemiske forbindelsen som oppstår når regnvann når inn i de kalkholdige grottene. Mengden av vanndråper er intens i perioder med regnvær. Fuktighetsprosenten i hulene ligger på ca. 95% og temperaturen på ca. 18 C.
Kampos
Området sør for Chios by kalles Kampos (slette). Det er et flatt område dekket med et nettverk av små veier. Størsteparten er beplantet med sitrus-trær. Hver enkelt landeiendom er omgitt av høye murer som beskytter trærne mot støv og vind. Kampos-området er helt spesielt og eksisterer ikke på noen av de andre øyene i Egeerhavet.
Allerede i det 14. århundret bygde de lokale og genoveiske aristokratiske familiene på Chios sine storslåtte hus i regionen. Bak de høye, avskjermende murene gjemmer hver landeiendom på sin egen lille verden med kunstferdig dekorerte gårdsplasser, komfortable hus, små skyggefulle løvdekkede stier og blomsterhager.
Strender
Chios tilbyr sine sol- og sjøelskende gjester et stort utvalg av strender. Noe for en hver smak. Fra kosmospoliske sandstrender med alle slags fasiliteter til skjulte bukter hvor man kan nyte naturens uspolerte skjønnhet. 
Sandstranden i Karfas samt Agia Fotia, Emporios, Mavra Volia og Vrulidia i sør, Lithi, Elinta og Limnia i nordvest og Nagos og Josonas i nord er noen av Chios’ utrolig vakre strender som med sikkerhet vil “ta pusten” fra deg.